Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα hi tech θερμοκήπιο ελπίζει να... ταΐσει τον πλανήτη

Η υψηλή τεχνολογία μπαίνει σε λειτουργία σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την παραγωγή τροφίμων. Ενα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο στην Αυστραλία ανοίγει νέους δρόμους.

Πώς μπορείς να ταΐσεις τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη σε μια περίοδο που εμφανίζεται έλλειψη σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και νερό αλλά και αυξημένα ενεργειακά κόστη;

Ο Jamie Smyth των FT μιλά με τον Philipp Saumweber της Sundrop Farms που πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον επόμενο μήνα ξεκινά και επίσημα στην Αυστραλία η λειτουργία ενός hi tech θερμοκηπίου. Λειτουργεί χάρις σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παράγει ντομάτες.

Το όλο σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από επενδυτές, όπως το fund KKR, έχει ήδη εξασφαλίσει 10ετες συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας.

Η μονάδα παράγει 12 μήνες το χρόνο. Παρά τις ενστάσεις εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες, καθώς εκτός των άλλων περιορίζει τις ανάγκες σε φρέσκο νερό που σήμερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη βρίσκεται σε έλλειψη.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v