Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίσματα – ρεκόρ στον S&P 500

Οι αμερικανικές εταιρίες θα επιστρέψουν ρευστό – ρεκόρ στους επενδυτές σε αυτό το τρίμηνο, παρά την επιβράδυνση στην αύξηση των κερδών και τις αμφιβολίες για τα περιθώρια βελτίωσης της κερδοφορίας.

  • Vivianne Rodrigues, Arash Massoudi (Νέα Υόρκη)
Μερίσματα – ρεκόρ στον S&P 500
Οι αμερικανικές εταιρίες θα επιστρέψουν ρευστό – ρεκόρ στους επενδυτές σε αυτό το τρίμηνο, παρά την επιβράδυνση στην αύξηση των κερδών και τις αμφιβολίες για το κατά πόσον οι εταιρίες μπορούν να βελτιώσουν τα κέρδη τους στους ερχόμενους μήνες.

Εχοντας πληρώσει το ρεκόρ των 67 δισ. δολ. σε μερίσματα στο β΄ τρίμηνο, οι εταιρίες του S&P 500 βρίσκονται σε πορεία να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ στο τρίμηνο που θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P Dow Jones Indices.

«Όσον αφορά τα μερίσματα, βρισκόμαστε σε βελτιωτική κίνηση και ίσως δούμε επάλληλα ρεκόρ στα ερχόμενα τρίμηνα,» αναφέρει ο Howard Silverblatt, senior αναλυτής της S&P Dow Jones Indices.

«Μολονότι είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό, πολλοί αρχίζουν να αναρωτιούνται κατά πόσον είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουν οι εταιρίες την υπερβάλλουσα ρευστότητά τους, δεδομένου ότι οι προοπτικές κερδοφορίας δεν είναι τόσο ευοίωνες,» προσθέτει.

Μετά από οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα διψήφιας αύξησης κερδών από τα τέλη του 2009, ένας όλο μεγαλύτερος αριθμός εταιριών του S&P 500 προειδοποιεί ότι τους ερχόμενους μήνες η κερδοφορία πιθανόν να μην αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η μερισματική απόδοση των εταιριών του S&P 500 είναι 2,1% σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg και ο συντελεστής προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι τα τέλη του γ΄ τριμήνου. Είναι μια απόδοση υψηλότερη κατά 50 μονάδες βάσης από την τρέχουσα απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου.

Αν συνυπολογιστούν οι επαναγορές μετοχών, η μέση μερισματαπόδοση ξεπερνά το 4% σύμφωνα με την S&P Dow Jones Indices.

Οι επενδυτές σε μετοχές με δυνατή μερισματική πολιτική έχουν σε γενικές γραμμές ευνοηθεί, καθώς αυτές οι εταιρίες έχουν γίνει πολύ διάσημη εναλλακτική λύση σε σχέση με ενεργητικά με χαμηλότερες αποδόσεις.

Ο δείκτης με τους «αριστοκράτες των μερισμάτων του S&P» που μετρά την εμφάνιση εταιριών οι οποίες μόνιμα αυξάνουν τα μερίσματά τους, έχει υπεραπόδοση σχεδόν 3% σε σχέση με τον S&P 500 κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία.

© The Financial Times Limited 2012. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v