Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Οποιος αγόρασε ...διπλασίασε

Από τα 38 δολάρια του ΙΡΟ, η μετοχή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη διπλασιάστηκε και ξεπερνά τα 76 δολάρια. Εφαλτήριο το Q2 και ειδικά η εκτίναξη του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους στο 59%. Σχόλια αναλυτών και εκτιμήσεις.

Facebook: Οποιος αγόρασε ...διπλασίασε

Αν είχατε αγοράσει μετοχές του Facebook στις αρχικές δημόσιες εγγραφές του το 2012, σήμερα θα διπλασιάζατε τα χρήματά σας.

Η μετοχή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη εκτινάσσεται στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ κατά 6,7% και ανέρχεται στα 76,03 δολάρια, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών στην Wall Street.

Η μετοχή αρχικώς πωλήθηκε στα $38 τον Μάιο 2012 σε μια διαδικασία χρηματιστηριακής εισαγωγής ΙΡΟ, που θα μείνει στην ιστορία για τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πρώτη ημέρα συναλλαγών και τις κατηγορίες για «επιλεκτικές ανακοινώσεις» δεδομένων.

Στα τωρινά αποτελέσματά του, έχοντας ήδη διαψεύσει τους φόβους των επενδυτών ότι θα δυσκολευτεί να στήσει μια διαφημιστική επιχείρηση γύρω από την κινητή τηλεφωνία, το FB αιφνιδίασε για μια ακόμη φορά ευχάριστα τους αναλυτές, ειδικά με την μεγάλη βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη που ανακοίνωσε.

Αφαιρουμένων των δαπανών για αμοιβές σε μετοχές, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους του Facebook αναρριχήθηκε στο 59% κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο από 44% στο προηγηθέν διάστημα.

Αναλυτές της Jefferies σχολίασαν:

«Από τα αποτελέσματα ξεχώρισε η βελτίωση στο περιθώριο κέρδους. Και τονίζουμε ότι είναι εντυπωσιακό που το Facebook επιδεικνύει τέτοιου μεγέθους ανάπτυξης, χωρίς να έχει ουσιώδη συμβολή από υποσχόμενους μελλοντικούς «μοχλούς» όπως το Instagram ή τα video ads."

Έχοντας μόλις δύο χρόνια ως εισηγμένη και ταχέως μεταβαλλόμενη επιχείρηση, η μετοχή του Facebook σχεδόν πάντα κινείται κατακόρυφα υψηλότερα μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του. Η μέση άνοδος κατά τα τελευταία οκτώ τρίμηνα ήταν 9%, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v