Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ευρώ στο... «πέρασμα του θανάτου»

Για πρώτη φορά από τον περασμένο χρόνο, το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,33 δολ. για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, δημιουργώντας αυτό που οι τεχνικοί αναλυτές αποκαλούν «πέρασμα του θανάτου». Πόσο «τραγική» είναι η διάρρηξη;

  • Του Jamie Chisholm
Το ευρώ στο... «πέρασμα του θανάτου»

Το ευρώ διολίσθησε στην σημερινή συνεδρίαση κάτω από το 1,33 δολ. για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Οσοι επενδυτές περίμεναν ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει άμεση και έντονη ροή από πωλήσεις stop loss, απογοητεύθηκαν: Η διάρρηξη του φράγματος ήταν ήπια και τακτική.

Τι σημαίνει αυτό; Θα δούμε επιτάχυνση της πτώσης του ευρώ; Πιθανότατα όχι.

Από τις 4 Ιουλίου που ο μέσος κυλιόμενος μέσος όρος 50 ημερών στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διάσχισε τον μέσο όρο 200 ημερών, δημιουργώντας αυτό που οι τεχνικοί αναλυτές αποκαλούν «πέρασμα του θανάτου», η ισοτιμία έχει χάσει 6 σεντς επιπλέον.

Πράγματι, με την υποχώρηση ο δείκτης συγκριτικής ισχύος 14 ημερών ευρώ/δολαρίου έχει πιεστεί κάτω από το 30, μπαίνοντας σε «υπερ-πουλημένες» περιοχές.

Επιπλέον, οι αναλυτές forex της Nomura προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η μεγάλη έκταση των απαισιόδοξων τοποθετήσεων έναντι του ευρώ, έχει κάνει την αγορά ευάλωτη σε short squeeze.

Καθοριστικό ρόλο πιθανόν να παίξουν στην πορεία οι δείκτες ΡΜΙ για την Γαλλία και την Γερμανία που θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Με δεδομένη την συμπεριφορά της αγοράς έναντι της οικονομίας της ευρωζώνης, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να προσφέρουν ευχάριστη εκπληξη αυτοι οι δείκτες.

Αλλά και από την πλευρά του δολαρίου, οι προοπτικές της θετικής πορείας του αμερικανικού νομίσματος μοιάζουν εξίσου «εξαντλημένες.»

 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v