Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το internet θα έχει 3 δισεκατομμύρια χρήστες το 2015

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο μισός πληθυσμός της γης ή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα έχουν πρόσβαση στο internet έως το 2018. Πώς εξελίσσονται οι συντελεστές κάλυψης έως το 2018. Τα highlights για τις "κορεσμένες" και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Το internet θα έχει 3 δισεκατομμύρια χρήστες το 2015

Ο αριθμός των χρηστών του διεθνούς διαδικτύου θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 δισεκατομμυρίων το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών eMarketer.

Η εταιρία προβλέπει μάλιστα επίσης ότι ο μισός πληθυσμός της γης ή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα έχουν πρόσβαση στο internet τουλάχιστον μια φορά τον μήνα έως το 2018.

Τα μεγέθη της eMarketer δείχνουν ότι η ο συντελεστής κάλυψης του internet φέτος θα ξεπεράσει το 40% για πρώτη φορά, καθώς το δίκτυο θα απολαμβάνει 2,89 δισ. χρήστες, ενώ το ποσοστό θα αυξηθεί κατά 6,2% τον επόμενο χρόνο για να καταλάβει το 42,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η κα Monica Peart, ανώτατη αναλύτρια της eMarketer, σχολίασε:

"Οι φθηνότερες τιμές για κινητά τηλέφωνα και οι ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω κινητής τηλεφωνίας, καθοδηγούν την πρόσβαση στο internet και την χρήση σε χώρες όπου οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση σε σταθερά δίκτυα –είτε αυτό οφείλεται σε έλλειψη υποδομών είτε διαθεσιμότητας.

Μολονότι οι χώρες με μεγάλη ανάπτυξη έχουν σχεδόν κορεστεί όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών, στις αναδυόμενες αγορές υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης: Για παράδειγμα στην Ινδία και την Ινδονησία θα εμφανίζεται διψήφια ανάπτυξη κάθε χρόνο έως το 2018."

Οι σημαντικότερες εξελίξεις που προκύπτουν από την έρευνα είναι οι εξής:

2014: Η Βραζιλία θα αντικαταστήσει την Ιαπωνία στην θέση Νο4 όσον αφορά τον πληθυσμό που χρησιμοποιεί internet

2015: Το Μεξικό θα καθιερωθεί στην 8η θέση, προσπερνώντας την Γερμανία

2016: Η Ινδία θα προσπεράσει τις ΗΠΑ στην Νο2 θέση χρήσης του διαδικτύου

2017: Η Ινδονησία θα μπει στο Τοp 5, ξεπερνώντας την Ιαπωνία

2018: Εμφανίζοντας κάθε χρόνο και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, η Κίνα θα φτάσει στους 750.000.000 χρήστες.

 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v