Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τέλος εποχής των smartphones και η επόμενη μέρα

Τις τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα smartphones αναζητούν οι μεγάλοι κατασκευαστές. Γιατί τελειώνει η χρυσή πενταετία και τι έρχεται την επόμενη μέρα.

Το τέλος εποχής των smartphones και η επόμενη μέρα

Στο τέλος της φτάνει η πενταετής κούρσα ανάπτυξης της αγοράς «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και οι μεγάλες κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Sony και η HTC αναζητούν τη συνταγή για να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Φέτος θα πωληθούν περί το 1,5 δισεκατομμύρια smart phones με τους ισχυρούς κατασκευαστές να ενσωματώνουν νέες καινοτομίες, ώστε να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Η Samsung, για παράδειγμα, αναπτύσσει μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών καθώς και δυνατότητες για ταχύτατη φόρτιση των συσκευών της. Κάποιοι άλλοι όπως η HTC επεκτείνονται στην εικονική πραγματικότητα, ενώ η Huawei αναπτύσσει νέα ρολόγια που συνδέονται με το κινητό.

Πάντως, η μεγάλη ποικιλία κινεζικών smartphones επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν πως η αγορά ωριμάζει. Πολλοί φοβούνται πλέον πως τα περιθώρια καινοτομίας περιορίζονται και η νέα μάχη θα δοθεί μόνο με βάση την τιμή.

Γι' αυτό και ψάχνουν λύσεις... 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v