Πτώση 0,38% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Μόνον 6 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ κινήθηκαν με θετικό πρόσημο, οπότε η συνολική μέση απόδοση της αγοράς ήταν επίσης αισθητά αρνητική κατά -0,35%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 1/12/2016

Με έντονα αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησε ο Δεκέμβριος, ως επακόλουθο της νευρικότητας εν όψει των Ιταλικών και Αυστριακών εκλογών, αλλά βέβαια και των εξελίξεων για την Ελληνική αξιολόγηση. Η αντανάκλαση αυτών των διαθέσεων αποτυπώθηκε στην αγορά των Α/Κ με αισθητή υποχώρηση του Ενεργητικού κατά -0,38%, που διαμορφώθηκε στα 6,573 δις €. Παράλληλα, οι εξαγορές των επενδυτών συνεχίζονται, με αποτέλεσμα η χθεσινή πτώση των μεριδίων να ανέλθει σε -0,03%, που αντιστοιχεί σε μικρές εκροές κεφαλαίων αξίας 972 χιλ. €.

Μόνον 6 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ κινήθηκαν με θετικό πρόσημο, οπότε η συνολική μέση απόδοση της αγοράς ήταν επίσης αισθητά αρνητική κατά -0,35% (παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ). Εκφραστής της μέσης υποχώρησης των καθαρών τιμών ήταν, κυρίως, τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στο ΧΑ, καθώς τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με -2,49% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,91%. Ακολούθησαν τα Μικτά Α/Κ με -0,51%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,42% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,35%. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν μόνον τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 0,22%. Η αυξημένη μεταβλητότητα, που ακολούθησε μετά τις Αμερικανικές εκλογές, στα ομόλογα των Αναπτυσσομένων χωρών συνεχίζεται και εχθές μεταφράστηκε σε -0,48% για το ένα Α/Κ της ανάλογης κατηγορίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη συναλλακτική δραστηριότητα εκ μέρους των μεριδιούχων, τελικά το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν και πάλι αρνητικό. Υψηλές εκροές είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 777 χιλ. €, ίσως λόγω κεφαλαιοποίησης των υψηλών κερδών του προηγούμενου μήνα ή λόγω των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.

Ακολούθησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 338 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 203 χιλ. €. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εξαγορές μεριδίων, με χθεσινή αξία 218 χιλ. €.

Με εισροές κεφαλαίων κινήθηκαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 577 χιλ. €, τα Μικτά Α/Κ με 247 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 209 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v