Άνοδος 0,25% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 επέτυχαν κέρδη, οι 7 υπέστησαν ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 11/6/2018

Οι υψηλές μέσες θετικές αποδόσεις των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας (1,27%) και των Μικτών Α/Κ (0,38%) υπερκέρασαν τις αρνητικές αποδόσεις των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας (-0,64%) και των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη (-1,10%) στο κλείσιμο τιμών της Δευτέρας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της κάθε κατηγορίας, αλλά και της οριακής θετικής μέσης απόδοσης 0,05% του συνόλου της αγοράς των Α/Κ, οδήγησε σε ενίσχυση του Ενεργητικού κατά 0,25% και την διαμόρφωσή του στα 6,568 δις €.

Αντιθέτως, τα μερίδια κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά -0,01% και αντιστοιχούν σε πλήρως ελεγχόμενες εκροές αξίας 911 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 επέτυχαν κέρδη, οι 7 υπέστησαν ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Πλην των προαναφερόμενων κατηγοριών, ενδιαφέρον είχε η μέση ενίσχυση καθαρών τιμών στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 0,40%, στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,38% και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 0,27%. Αντιστοίχως, σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,46% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,12%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε αρκετές κατηγορίες, η δε συναλλακτική αξία ήταν ικανοποιητική. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται από μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,212 εκατ. € και στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 912 χιλ. €. Ακολούθησαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 232 χιλ. €.

Την υψηλότερη αξία συμμετοχών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 787 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 726 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 202 χιλ. €. Μικρές εισροές υπήρξαν, επίσης, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 102 χιλ. €.

Η αγορά βρίσκεται πλέον σε αναμονή των δύο σημαντικών συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών Αμερικής (Τετάρτη) και Ευρώπης (Πέμπτη).

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v