Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Θετικό πρόσημο στους ασιατικούς δείκτες για δεύτερη συνεδρίαση. Οι ελπίδες από το μέτωπο της οικονομίας και οι προσδοκίες από την κατάθεση της Τζάνετ Γέλλεν.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αν και οι κινήσεις είναι περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση της Τζάνετ Γέλλεν σήμερα στο Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,64% στις 15.395 μονάδες, παρά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε μικρή υποβάθμιση του στόχου για το ΑΕΠ. Η BOJ επανέλαβε τον στόχο για άνοδο του πληθωρισμού στο 1,3% φέτος, αλλά υποβάθμισε τον στόχο για το ΑΕΠ του 2014 στο 1% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,39% στις 23.436 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,94% στις 2012 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,1% στις 5490 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2064 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,15% στις 2168 μονάδες. Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2%.

Στήριξη στους επενδυτές παρέχουν οι πρώτες ανακοινώσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και οι νέες ειδήσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Η Wall Street έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο και με τον Dow Jones να αγγίζει ενδοσυνεδριακά νέο ρεκόρ. Κινητήριος δύναμη ήταν τα αποτελέσματα της Citigroup που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά και οι ειδήσεις για νέα deal στον φαρμακευτικό κλάδο.

Επίσης, οι αγορές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε όσα θα δηλώσει σήμερα η επικεφαλής της Fed. «Οι αγορές εκτιμούν ότι θα τηρήσει την ίδια στάση λέγοντας ότι η πολιτική θα καθοδηγηθεί από το ρυθμό της ανάπτυξης στην οικονομία και την αγορά εργασίας» δήλωσε ο Χιροκάζου Καμπέγια, της Daiwa Securities.

Πέρα από την Τζάνετ Γέλλεν, οι επενδυτές αναμένουν αύριο και μπαράζ κρίσιμων οικονομικών μεγεθών, εκ των οποίων και το ΑΕΠ της Κίνας, με την εκτίμηση ότι θα επιβεβαιωθεί η εικόνα της σταθεροποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Τα σημερινά στοιχεία πάντως ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η παροχή δανείων αποδείχθηκε μεγαλύτερο των εκτιμήσεων, καθώς τα νέα δάνεια άγγιξαν τον Ιούνιο τα 1,08 τρισ. γουάν έναντι προβλέψεων στα 915 δισ. γουάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v