Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Shanghai Composite μάλιστα να αγγίζει υψηλό επταετίας. Ήπιες κινήσεις στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστή η αγορά της Αυστραλίας λόγω αργίας.

Με ήπιες διακυμάνσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τις αγορές της Κίνας και της Σαγκάης που συνέχισαν το ράλι τους, με τον Shanghai Composite μάλιστα να κινείται σε υψηλό επταετίας.

Τα στοιχεία για το Ιαπωνικό ΑΕΠ δεν φάνηκε να «συγκινούν» τους επενδυτές, παρά το ότι έδειξαν αύξηση πολύ μεγαλύτερη και των επίσημων προβλέψεων αλλά και των εκτιμήσεων των αναλυτών. Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,5% τον Μάιο –ποσοστό καλύτερο του αναμενόμενου- όμως οι εισαγωγές έκαναν «βουτιά» 17,6%, στοιχεία που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες αναφορικά με το ενδεχόμενη η επιβράδυνση της οικονομίας να δώσει στο Πεκίνο έναν ακόμα λόγο να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα για την τόνωση της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,87% στις 147,95 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,02% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.457,19 μονάδες.

Κατά 0,53% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 27.405 μονάδες, κατά 0,14% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.065 μονάδες, ενώ κέρδη 2,66% καταγράφει ο δείκτης CSI στις 5.369 μονάδες και 2,45% ο δείκτης Shanghai Composite στις 5.145 μονάδες.

Η αγορά της Αυστραλίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v