Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές μετά την απόφαση του MSCI να μην τις συμπεριλάβει στον Δείκτη Αναδυόμενων Αγορών. Ο χρονισμός της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και το ελληνικό ζήτημα τραβούν την προσοχή των επενδυτών.

Μικτές τάσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Η MSCI αποφάσισε τελικά να μην συμπεριλάβει κινεζικές μετοχές στον δείκτη αναδυόμενων αγορών. Η απόφαση αυτή δημιούργησε αρχικά πιέσεις στην Κίνα, τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ, ωστόσο οι απώλειες γρήγορα περιορίστηκαν. 

Η MSCI ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν θα εντάξει ακόμα κινεζικές μετοχές στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών, μέχρις ότου «επιλυθούν ορισμένα βασικά εναπομείναντα ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα στην αγορά». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της, η MSCI ανέφερε πως «αναμένει να εντάξει μετοχές «Α» της Κίνας στους παγκόσμιους δείκτες της» όταν έχουν επιλυθεί τα ζητήματα αυτά.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να προσπαθούν να "μαντέψουν" το πότε θα αποφασίσει η Fed τελικά να αυξήσει τα επιτόκιά της, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξελίξεις από το "μέτωπο" της Ελλάδας. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,89% στις 146,1 μονάδες ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,25% στις 20.046,36 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε ο Hang Seng, που κινείται 0,51% χαμηλότερα στις 26.851 μονάδες, ενώ πτώση 0,62% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.051 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο δείκτης ASX στις 5.486 μονάδες, ενώ μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" κινούνται CSI και Shanghai Composite, στις 5.316 και 5.111 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v