Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για το κινεζικό χρηματιστήριο

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στην αντιπαράθεση Ελλάδας-Ευρώπης, εν αναμονή του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Συνεχίζεται η πτώση στην Κίνα.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και η αδυναμία της κινεζικής αγοράς και οι εξελίξεις από την Ελλάδα κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τα κέρδη. 

Οι μετοχές στις αγορές του Πεκίνου και της Σαγκάης συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, παρά τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές για ενίσχυση των επενδύσεων -όπως μείωση των επιτοκίων και μείωση του κόστους του trading. 

Πάντως, οι επενδυτές εκτιμούν πως το κλίμα θα παραμείνει επιφυλακτικό λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης Ελλάδας-Ευρώπης, εν αναμονή του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται 0,15% υψηλότερα, ο δείκτης Nikkei του τόκιο καταγράφει κέρδη 0,95% στις 20.522 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,4% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX στις 5.583 μονάδες, 0,27% ο δείκτης Hang Seng στις 26.321 μονάδες και 0,45% ο δείκτης Kospi στις 2.107 μονάδες.

Αντιθέτως, πτώση 3,14% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.926 μονάδες και 1,97% ο CSI στις 4.169 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v