Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αγορές τίτλων από μεγαλομετόχους στην Κίνα δίνουν ώθηση στα κινεζικά χρηματιστήρια, ενώ τα μέτρα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τα κέρδη στις άλλες αγορές.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αντιστρέφοντας τις αρχικές απώλειες που κατέγραφαν λόγω των νέων πιέσεων χθες στη Wall Street. 

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Νότιας Κορέας έδειξαν πως επεκτάθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, ενώ η Ιαπωνία ανακοίνωσε ενίσχυση της εξαγωγικης της ανάπτυξης τον Ιούνιο, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Στην Κίνα, οι αγορές μετοχών από μεγαλομετόχους και από funds που στηρίζονται από το Πεκίνο δίνουν ώθηση στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ με κέρδη 0,44% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.683,95 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,55% ο δείκτης Hang Seng στις 25.421 μονάδες, οριακά κέρδη για τον δείκτη Kospi στις 2.065 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,4% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.581 μονάδες. 

Κέρδη 2,36% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 4.121 μονάδες και 2,19% για τον CSI στις 4.248 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v