Θετικό "γύρισμα" στις κινεζικές αγορές

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι σταματά την "τακτική" παρέμβαση στην αγορά ξένου συναλλάγματος. Επιφυλακτική η στάση των επενδυτών.

Σε θετικό πεδίο "γύρισαν" τα κινεζικά χρηματιστήρια, που νωρίτερα κινούνταν πτωτικά, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζουν οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές, μετά και τη νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στις κρατικές τράπεζες να αγοράζουν γουάν σε συγκεκριμένες τιμές για λογαριασμό των νομισματικών αργών της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε πως σταμάτησε την «τακτική» παρέμβαση στην αγορά ξένου συναλλάγματος, όμως θα πραγματοποιεί «αποτελεσματική διαχείριση» μόνο σε περιπτώσεις ακραίας μεταβλητότητας.

Πάντως, οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί, με πηγές να αναφέρουν στο Reuters ότι ορισμένες ισχυρές φωνές στην κινεζική κυβέρνηση πιέζουν για ακόμα βαθύτερη υποτίμηση, ώστε να δοθεί στήριξη στους εξαγωγείς της χώρας.

Λίγη ώρα αργότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,5%, με τους οικονομολόγους όμως να εκτιμούν πως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσής τους, δεδομένης της αβεβαιότητας για την Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7%, ενώ με κέρδη 0,99% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.595,55 μονάδες. Κέρδη 0,53% για τον δείκτη Hang Seng στις 24.042 μονάδες, 0,1% για τον δείκτη ASX στις 5.389 μονάδες και 0,40% για τον δείκτη Kospi στις 1.983 μονάδες, ενώ επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,76% στις 3.954 μονάδες και τον CSI κατά 1,48% στις 4.075 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v