Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές λόγω κινεζικού PMI

Σημαντικές απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την κινεζική μεταποίηση, που υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Τα απρόσμενα χειρότερα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στις χθεσινές συνεδριάσεις των ευρωαγορών και της Wall Street, φέρνουν και πάλι σε πτωτική πορεία τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

"Ο βιομηχανικός τομέας της Κίνας παραμένει πηγή ανησυχίας, δείχνοντας πως η οικονομία δεν είναι ακόμα ασφαλής, την ώρα που τα σχόλια της Fed την περασμένη εβδομάδα έδειξαν μια μάλλον απαισιόδοξη εκτίμηση για την παγκόσμια οικονομία", σχολιάζει ο Tai Hui της JP Morgan Asset Management στο Χονγκ Κονγκ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 47, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, καταγράφοντας πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Νωρίτερα, η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την Κίνα, εκτιμώντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα διαμορφωθεί στο 6,8% φέτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 2%, ενώ πτώση 3% κατέγραφε ο δείκτης Hang Seng στις 21.163 μονάδες. Στο 1,67% από 2,5% νωρίτερα περιορίζεται η πτώση για τον δείκτη Shanghai Composite (3.132 μονάδες) και στο 1,7% για τον CSI (3.281 μονάδες).

Στο 1,84% οι απώλειες για τον δείκτη ASX στις 5.036 μονάδες και στο 1,89% για τον δείκτη Kospi στις 1.944 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει και σήμερα κλειστό.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v