Μίνι ράλι σε Κίνα και Τόκιο

Το ισχυρό ντεμπούτο της Japan Post Holdings σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κινέζου προέδρου για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και τα στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών της Κίνας, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σημαντικά υψηλότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές αγορές μάλιστα να επιδίδονται σε «μίνι ράλι» μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI υπηρεσιών αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του Xi Jinping για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Χθες το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε δήλωση του κινέζου προέδρου σύμφωνα με τον οποίον η Κίνα μπορεί να διατηρήσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 7% τα επόμενα πέντε χρόνια, αν και υπάρχουν αβεβαιότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται η αδύναμη εικόνα του παγκόσμιου εμπορίου και το υψηλό εγχώριο χρέος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών της Κίνας, που έδειξαν άνοδο σε υψηλό τριμήνου.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο, χάρη στο ισχυρό ντεμπούτο της Japan Post Holdings στην αγορά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,7%, ενώ υψηλότερα κατά 1,3% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.926,9 μονάδες, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο έως και 2,4%.

Κέρδη 3,77% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.441 μονάδες, 4,22% για τον CSI στις 3.611 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 2,2% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 23.064 μονάδες, κατά 0,21% ο δείκτης Kospi στις 2.052 μονάδες και κατά 0,07% ο δείκτης ASX στις 5.294 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v