Υποτονικές οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ντόχα

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν μάλλον αδιάφορα τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ, που διαμορφώθηκε στο αναμενόμενο επίπεδο, στρέφοντας, αντιθέτως, την προσοχή τους στην επερχόμενη συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν την Κυριακή στην Ντόχα οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ενώ έδειξαν να αδιαφορούν για τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για την οικονομία της, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε τη βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη από το 2009, αν και η αύξηση του νέου χρέους φαίνεται πως τροφοδοτεί την ανάκαμψη του μεταποιητικού τομέα, των επενδύσεων και των δαπανών των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7% το α' τρίμηνο του έτους, από 6,8% το δ' τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, άλλοι δείκτες έδειξαν πως τα νέα δάνεια, οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις παγίων στοιχείων, τα πήγαν καλύτερα του προβλεπόμενου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαμορφώνεται 0,1% υψηλότερα, ενώ χαμηλότερα κατά 0,25% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.074 μονάδες και κατά 0,19% ο δείκτης CSI στις 3.269 μονάδες.

Κατά 0,66% υποχωρεί ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.789 μονάδες, κατά 0,18% ο δείκτης Kospi στις 2.012 μονάδες και κατά 0,07% ο δείκτης Hang Seng στις 21.322 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,65% κινείται ο δείκτης ASX στις 5.221 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v