Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Fed-BoJ

Οι επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά εν όψει των συνεδριάσεων της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά εν όψει των συνεδριάσεων της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, την ώρα που το πετρέλαιο κινείται κοντά στα υψηλά του 2016.

Αν και η Fed αναμένεται να αποφασίσει στη σημερινή της συνεδρίαση να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ωστόσο θα μπορούσε να εκφέρει μια πιο αισιόδοξη άποψη για την οικονομία, αφήνοντας ανοικτό τον «δρόμο» για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, που συνεδριάζει αύριο, εικάζεται από ορισμένους ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, εφαρμόζοντας αρνητικά επιτόκια σε ορισμένες καταθέσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,4% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.288 μονάδες.

Κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 21.340 μονάδες, κατά 0,65% ο δείκτης ASX στις 5.249 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης Kospi στις 2.013 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,12% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.968 μονάδες και κατά 0,03% ο δείκτης CSI στις 3.180 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v