Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Η χθεσινή πτώση της Wall, σε συνδυασμό με την απογοήτευση για την απόφαση της BoJ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, κρατούν χαμηλότερα τις περισσότερες ασιατικές αγορές. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας. Νέα άνοδος για το γεν.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, μετά το χθεσινό σχεδόν -1% της Wall Street λόγω των ανάμικτων εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν αλλά και των ισχνών στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη, ενώ το γεν συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία γεν/δολαρίου διαμορφώνεται στα 107,10 γεν, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ απώλειες 1,32% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 21.105 μονάδες, 0,36% ο δείκτης Kospi στις 1.994 μονάδες και 0,22%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 0,2% στις 2.938 μονάδες και ο δείκτης CSI χαμηλότερα κατά 0,1% στις 3.156 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης ASX ενισχύθηκε 0,56% στις 5.318 μονάδες.

Η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας. Χθες ο δείκτης Nikkei έκανε «βουτιά» 3,6% μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, απογοητεύοντας την αγορά που «στοιχημάτιζε» σε περαιτέρω χαλάρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v