Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές δυο ημέρες πριν το βρετανικό δημοψήφισμα. Η προσοχή στην κατάθεση της Yellen. Ενισχύθηκε τον Ιούνιο η εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό τομέα της Ιαπωνίας.

Ανόδου συνέχεια στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς διατηρείται το κλίμα ευφορίας μετά τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ωστόσο, η αισιοδοξία έρχεται με επιφυλάξεις δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν σήμερα και αύριο την κατάθεση της Janet Yellen ενώπιον του Κογκρέσου, καθώς ενδέχεται να δώσει στοιχεία για τον χρόνο της επόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,2% ενώ κέρδη 1,4% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.188 μονάδες. Νωρίτερα, δημοσκόπηση του Reuters έδειξε πως η εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό τομέα της Ιαπωνίας ενισχύθηκε τον Ιούνιο και εκτιμάται πως θα ενισχυθεί οριακά στη συνέχεια, αντανακλώντας τις ανησυχίες για την άνοδο του γεν. Παράλληλα, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν πως η Τράπεζα θεωρεί ότι οι οικονομίες εκτός Ιαπωνίας εξακολουθούν να αποτελούν ρίσκο για την ιαπωνική οικονομία.

Υψηλότερα κατά 0,53% ο δείκτης Hang Seng στις 20.617 μονάδες, κατά 0,32% ο ASX στις 5.352 μονάδες, κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 2.892 μονάδες και κατά 0,32% ο CSI στις 3.122 μονάδες, ενώ οριακά στο «πράσινο» κινείται ο δείκτης Kospi στις 1.981 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v