Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητική εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Στο επίκεντρο το deal Softbank-ARM. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιορίζουν τις τοποθετήσεις τους σε τίτλους που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» λόγω της αποτυχίας της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ η προσφορά ύψους 31 δις. δολαρίων της Softbank για την ARM σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, δίνουν στήριξη στις μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,3% υψηλότερα, έχοντας την περασμένη εβδομάδα αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών. Σημειώνεται πως η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Υψηλότερα κατά 0,35% ο δείκτης Hang Seng στις 21.734 μονάδες, κατά 0,52% ο δείκτης ASX στις 5.538 μονάδες και κατά 0,19% ο δείκτης Kospi στις 2.021 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.051 και 3.273 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v