Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό εξαμήνου το Τόκιο, χαμηλότερα τα κινεζικά χρηματιστήρια. Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές εν όψει των αμερικανικών εκλογών αλλά και εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Fed για τα επιτόκια.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei να αγγίζει υψηλό εξαμήνου λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου αλλά και των καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για του PMI σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αντιθέτως, τα κινεζικά χρηματιστήρια υποχωρούν καθώς η διόρθωση στις μετοχές των τομέων υποδομών και μεταφορών αντισταθμίζει τα κέρδη στις μεταλλευτικές εταιρείες.

Οι επενδυτές, πάντως, συνεχίζουν να κινούνται επιφυλακτικά, εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά και της πιθανής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα, ενώ κέρδη 0,75% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.363 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,62% ο δείκτης ASX στις 5.523 μονάδες, ενώ, αντιθέτως, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 23.559 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης Kospi στις 2.038 μονάδες, κατά 0,14% ο Shanghai Composite στις 3.123 μονάδες και κατά 0,27% ο CSI στις 3.358 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v