Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές

Τα θετικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ στήριξαν τις ασιατικές αγορές. Σταθεροποιείται το ευρώ μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Πιέσεις στον κινεζικό χρηματοοικονομικό κλάδο.

Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια, με «βοήθεια» από τα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ενώ το ευρώ σταθεροποιείται στα 1,0745 δολάρια, καθώς οι επενδυτές έκριναν πως το χθεσινό «ξεπούλημα» στο ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν υπερβολικό. 

Στα κινεζικά χρηματιστήρια, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου βρίσκονται υπό πίεση, μετά την απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής του τομέα των ασφαλειών να αναστείλει την πώληση ορισμένων προϊόντων μη εισηγμένης ετιαρείας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,47% στις 18.360 μονάδες.

Κέρδη 0,75% για τον Hang Seng στις 22.673 μονάδες, 1,35% για τον Kospi στις 1.989 μονάδες, 0,52% για τον ASX στις 5.486 μονάδες, ενώ οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Composite και CSI κινούνται οριακά υψηλότερα στις 3.206 και 3.470 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v