Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Στο πλήθος οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Περιορίζεται ο όγκος συναλλαγών εν όψει των Χριστουγέννων.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και τις «χλιαρές» επιδόσεις της Wall Street χθες το βράδυ, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ για πιθανά καταλυτικά γεγονότα.

Σήμερα, μεταξύ άλλων,  ανακοινώνονται οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και για την ιδιωτική κατανάλωση γ' τριμήνου, τα προκαταρκτικά στοιχεία Νοεμβρίου για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Οι συναλλαγές πάντως περιορίζονται όλο και περισσότερο εν όψει των Χριστουγέννων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 19.427 μονάδες.

Απώλειες 0,66% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.666 μονάδες, οριακά στο «κόκκινο» Kospi και CSI στις 2.036 και 3.335 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,53% στις 5.691 μονάδες. Οριακά κέρδη για τον Shanghai Composite στις 3.138 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v