Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, αναμένοντας τις αποφάσεις για τη νομισματική της πολιτική μετά την εκλογή Τραμπ. Σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στη νομισματική της πολιτική μετά την εκλογή Τραμπ.

Χαμηλότερα –μετά το υψηλό 18 μηνών- κινείται και η τιμή του πετρελαίου, ενώ μια σειρά οικονομικών στοιχείων που ανακοίνωσε η Κίνα δεν φάνηκε να επηρεάζουν τις αγορές.

Τα κινεζικά στοιχεία έδειξαν πως η παραγωγή στα εργοστάσια της χώρας και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, ενώ οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις, δείχνοντας πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,5% στις 19.250 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα Hang Seng, Shanghai Composite και CSI στις 22.447 μονάδες, 3.155 μονάδες και 3.409 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται 0,42% υψηλότερα στις 2.035 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,33% ο ASX στις 5.600 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v