Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Κατοχυρώνουν τα κέρδη τους οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, ενώ συντηρείται η αβεβαιότητα για τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Samsung, μετά τη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρείας.

«Στάση για ανάσα» μετά τη πρόσφατη άνοδο στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους, ενώ το δολάριο ενισχύεται μετά τη χθεσινή πτώση και η αισιοδοξία για το ενδεχόμενων νέων μειώσεων στις προμήθειες του ΟΠΕΚ δίνουν ώθηση στην τιμή του πετρελαίου.

Παράλληλα, οι δηλώσεις και πολιτικές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συντηρούν την αβεβαιότητα στην αγορά, ενώ πηγή ανησυχίας αποτελεί και η σύλληψη του επικεφαλής της Samsung, για το σκάνδαλο διαφθοράς που έφτανε μέχρι την πρόεδρο της Ν. Κορέας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,58% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.234 μονάδες.

Απώλειες 0,48% για τον δείκτη Hang Seng στις 23.992 μονάδες, 0,21% για τον ASX στις 5.851 μονάδες, 0,57% για τον Shanghai Composite στις 3.211 μονάδες και 0,31% στις 3.430 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.080 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v