Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 18 μηνών οι ασιατικές αγορές

Η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα στην Κίνα στηρίζει τα ασιατικά χρηματιστήρια. Αύριο η συνάντηση Τραμπ-Άμπε. Επιστολή του αμερικανού προέδρου στον κινέζο ομόλογό του.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να δείχνουν πιο αισιόδοξοι για τα εταιρικά αποτελέσματα στην Κίνα, την ώρα που το δολάριο σταθεροποιήθηκε κάπως λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίζνο Άμπε. Ο Άμπε αναμένεται να προτείνει νέο πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις των δυο χωρών σε θέματα εμπορίου, ασφάλειας και μακροοικονομίας, περιλαμβανομένου του συναλλάγματος, σύμφωνα με Ιάπωνα κυβερνητικό αξιωματούχο.

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ επιχείρησε να «σπάσει τον πάγο» με τον Κινέζο πρόεδρο, στον οπίο έστειλε επιστολή αναφέροντας πως προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του για τη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015,  ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,53% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.907 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,25% ο δείκτης ASX στις 5.717 μονάδες, κατά 0,28% ο Hang Seng στις 23.550 μονάδες, κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.181 μονάδες και κατά 0,37% ο CSI στις 3.395 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα στις 2.065 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Kospi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v