Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Νευρικότητα από τις νέες δηλώσεις Τραμπ για τη συναλλαγματική πολιτική της Κίνας, ενώ πιέσεις δημιούργησε και η ξαφνική πτώση στις τιμές του χαλκού και άλλων εμπορευμάτων.

Υποχωρούν από το υψηλό ενάμισι έτους οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα σχόλια του Τραμπ για τη φορολογική και συναλλαγματική πολιτική, ενώ αρνητικό κλίμα δημιούργησε και η ξαφνική πτώση στις τιμές του χαλκού και άλλων εμπορευμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «μεγάλο πρωταθλητή» της χειραγώγησης συναλλάγματος την Κίνα, δήλωση που δεν βοηθά στην προσπάθεια βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ωστόσο, η αντίδραση στη δήλωση αυτή δεν ήταν τόσο έντονη, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δεσμεύτηκε για μια πιο μεθοδική προσέγγιση στην ανάλυση των πρακτικών του Πεκίνου στο ξένο συνάλλαγμα, ενώ δήλωσε πως ένα ισχυρό δολάριο είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,45% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.283 μονάδες.

Απώλειες 0,78% για τον δείκτη ASX στις 5.786 μονάδες, 0,45% για τον Hang Seng στις 24.006 μονάδες, 0,64% για τον Kospi στις 2.094 μονάδες, ο δείκτης CSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,15% στις 3.468 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες εμφανίζει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.248 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v