Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η δυνατότητα του Τραμπ να εξασφαλίσει στήριξη για την οικονομική του ατζέντα προβληματίζει τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές. Σκάνδαλο με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.

Μικρή ανάκαμψη στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές πιέσεις, αν και οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται επιφυλακτικά, ανησυχώντας για τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ να εξασφαλίσει στήριξη για μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα δίνουν ώθηση στην αμερικανική ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,2%, καθώς η αποδυνάμωση του γεν αντιστάθμισε το πολιτικό σκάνδαλο για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Σίντζο Άμπε και της συζύγου του με ιαπωνικό εθνικιστικό εκπαιδευτικό όμιλο που αγόρασε κρατική γη πολύ χαμηλότερα από την εκτιμώμενη αξία της.

Υψηλότερα κατά 0,36% ο δείκτης Hang Seng στις 24.406 μονάδες, κατά 0,21% ο ASX στις 5.743 μονάδες, κατά 0,21% ο δείκτης Kospi στις 2.174 μονάδες, κατά 0,31% ο Shanghai Composite στις 3.255 μονάδες και κατά 0,39% ο CSI στις 3.463 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v