Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και οι επόμενες κινήσεις της Fed βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Για αβεβαιότητες για την κινεζική οικονομία προειδοποιεί η στατιστική υπηρεσία της Κίνας.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και στην αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα έδειξαν πως οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 9,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι αύξησης 10,5% που περίμεναν οι αναλυτές. Οι επενδύσεις σε σταθερούς τίτλους αυξήθηκαν κατά 8,9% και η βιομηχανική παραγωγή κατά 6,3%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Η Στατιστική υπηρεσία της Κίνας, αν και δήλωσε πως τα στοιχεία συνεχίζουν την σταθερή τάση του β’ εξαμήνου του 2016, ωστόσο προειδοποίησε πως η οικονομία της χώρας συνεχίζει να αντιμετωπίσει αβεβαιότητες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,1% , ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12% στις 19.609 μονάδες.

Κατά 0,15% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στις 23.799 μονάδες, κατά 0,04% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.235 μονάδες και κατά 0,15% ο CSI στις 3.452 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται οριακά στις 5.798 μονάδες και ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 0,76% στις 2.133 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v