Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Οι ενδείξεις πως η Fed θα αρχίσει να περιορίζει τα holdings της πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στη συνάντηση Τραμπ-Σι.

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με περιορισμένη τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο εν μέσω ενδείξεων πως η Fed ίσως αρχίσει να περιορίζει τον ύψους 4,5 τρις. δολαρίων ισολογισμό της αργότερα φέτος (πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου), την ώρα που φθίνει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στη σημερινή συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπίνγκ, για την οποία ο κ. Τραμπ έχει ήδη πει πως θα είναι «δύσκολη».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,46% στις 18.586 μονάδες.

Απώλειες 0,61% για τον Hang Seng στις 24.252 μονάδες, 0,68% για τον Kospi στις 2.146 μονάδες, 0,4% για τον ASX στις 5.892 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,2% στις 3.276 μονάδες και ο CSI σταθεροποιείται στις 3.503 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v