Οι γεωπολιτικές εντάσεις πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Β. Κορέα ίσως πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή ή προχωρήσει σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις γειτονικές της χώρες αυτό το Σαββατοκύριακο. Κλειστές για τη Μ. Παρασκευή πολλές ασιατικές αγορές.

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές μετοχές σήμερα, με τις γεωπολιτικές εντάσεις και την κατάσταση στην Κορέα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Β. Κορέα ίσως πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή ή προχωρήσει σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις γειτονικές της χώρες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το κλίμα επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά την ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%, με αρκετές αγορές –περιλαμβανομένων αυτών της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ- να απουσιάζουν λόγω της αργίας της Μ. Παρασκευής.

Απώλειες 0,56% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.321 μονάδες, 0,83% ο δείκτης Kospi στις 2.130 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,88% στις 3.247 μονάδες και κατά 0,85% ο CSI στις 3.484 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v