Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Τα "ασφαλή καταφύγια" προτιμούν οι επενδυτές, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην Κίνα, λόγω της αυστηροποίησης των κανόνων για το σπεκουλάρισμα και τη σκιώδη τραπεζική.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η χθεσινή ανακοίνωση-έκπληξη της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, συντηρούν την προτίμηση των επενδυτών σε τοποθετήσεις που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» και αποφυγή επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου όπως οι μετοχές.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η αυστηροποίηση των κανόνων για το σπεκουλάρισμα και την σκιώδη τραπεζική θα βλάψουν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,6%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,21% υψηλότερα στις 18.457 μονάδες. 

Απώλειες 0,48% για τον δείκτη ASX στις 5.840 μονάδες, 0,56% για τον Hang Seng στις 23.790 μονάδες, 0,4% για τον Kospi στις 2.139 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει πτώση 1,32% στις 3.154 μονάδες και 0,98% ο δείκτης CSI στις 3.428 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v