Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Απομακρύνονται από τα χαμηλά 10 μηνών οι πετρελαϊκές τιμές. Πιέσεις στα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την εντολή της αρμόδιας τραπεζικής αρχής να ελέγθούν τα δάνεια κινεζικών κολοσσών.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την απομάκρυνση της τιμής του πετρελαίου από τα χαμηλά 10 μηνών, με τους επενδυτές όμως να δείχνουν απρόθυμοι να λάβουν νέες θέσεις εν όψει του Σαββατοκύριακου, όπως σχολιάζει το Reuters.

Πιέσεις δέχονται οι αγορές της Κίνας, μετά την είδηση ότι η τραπεζική αρχή της Κίνας διέταξε τις τράπεζες να ελέγξουν τα δάνεια κινεζικών κολοσσών όπως οι Anbang Insurance Group και Dalian Wanda Group, η οποία έβλαψε το επενδυτικό κλίμα λόγω ανησυχιών για της αυστηρότερες ρυθμίσεις στην κινεζική χρηματαγορά σε μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας στο trading.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται οριακά υψηλότερα στις 20.124 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 25.684 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, κατά 0,12% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 5.749 μονάδες και κατά 0,23% ο δείκτης Kospi στις 2.376 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,59% στις 3.128 μονάδες και κατά 0,18% ο CSI στις 3.583 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v