Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Οι ανακοινώσεις της Fed σε συνδυασμό με την έρευνα κατά του Τραμπ για πιθανή παρεμπόδιση δικαιοσύνης και την ανησυχία για "φρένο" στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγων των ισχνών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, της σχετικά «επιθετικής» στάσης της Fed αλλά και του δημοσιεύματος της Washington Post που αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές υποχωρούν σε χαμηλό τριών εβδομάδων καθώς το κόστος δανεισμού της πόλης αναμένεται να αυξηθεί μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ οι κινεζικές μετοχές υποχωρούν λόγω των επίμονων ανησυχιών ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας σύντομα θα «κατεβάσει ταχύτητα».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7% και κατά 0,2% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.840 μονάδες.

Πτώση 1,1% για τον ASX στις 5.797 μονάδες, 0,93% για τον Hang Seng στις 25.635 μονάδες, κατά 0,44% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.362 μονάδες και κατά 0,2% ο CSI στις 3.528 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite κινείται 0,14% υψηλότερα στις 3.135 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v