Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να μην θεωρούν ακόμα πως οι κινήσεις της Β. Κορέας μπορούν να προκαλέσουν εκτίναξη της μεταβλητότητας.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά την ανησυχία που έχει προκαλέσει η ένταση στη Βόρεια Κορέα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Όπως σχολίαζε στο Proactiveinvestors η Kathleen Brooks της City Index, "αν και οι στρατιωτικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας αποτελούν απειλή στο βάθος για τις αγορές, ωστόσο δεν νομίζουμε πως αυτό το συγκεκριμένο γεωπολιτικό γεγονός (δηλ. η χθεσινή εκτόξευση διηπειρωικού βαλλιστικού πυραύλου) βρίσκεται ακόμα στο στάδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει εκτίναξη της μεταβλητότητας".

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά υψηλότερα ενώ κατά 0,24% ενισχύεται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.077 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,52% ο δείκτης Hang Seng στις 25.520 μονάδες, κατά 0,3% o Kospi στις 2.390 μονάδες, κατά 0,54% ο Shanghai Composite στις 3.199 μονάδες και κατά 0,72% ο CSI στις 3.645 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,32% στις 5.801 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v