Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις κοντά στα υψηλά 2ετίας στις ασιατικές αγορές

Η επιφυλακτική στάση της Fed για τα επιτόκια και οι προσδοκίες για ισχυρά εταιρικά κέρδη στηρίζουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ πιέσεις δέχεται η Κίνα καθώς οι ΗΠΑ φέρεται να εξετάζουν ποσοστώσεις και δασμούς στον τομέα του χάλυβα και κυρώσεις σε μικρές εταιρείες λόγω της Β. Κορέας.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την επιφυλακτική στάση τη Fed ως προς το θέμα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων να συνεχίζει να δίνει «ανάσα» στις αγορές.

Στη δημιουργία θετικού κλίματος συμβάλουν επίσης οι προσδοκίες για ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται οι κινεζικές μετοχές μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι εξετάζει ποσοστώσεις και δασμούς για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ χάλυβα από την Κίνα και άλλες χώρες, καθώς και τις πληροφορίες η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις σε μικρές κινεζικές εταιρείες λόγω της στάσης της Κίνας για το θέμα της Βόρειας Κορέας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,25% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών, και κατά 0,16% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.131 μονάδες.

Στις 26.340 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης Hang Seng, υψηλότερα κατά 0,36% ο ASX στις 5.799 μονάδες και κατά 0,13% ο Kospi στις 2.412 μονάδες, ενώ κατά 0,15% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.213 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v