Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικρές μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, που παραμένουν κοντά στο υψηλό δεκαετίας, μετά και το "σήμα" Ντράγκι για έναρξη της συζήτησης για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Παραμένουν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών οι ασιατικές αγορές, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πως το φθινόπωρο θα μπει στο «τραπέζι» η περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι ενδείξεις σταθερής παγκόσμιας ανάπτυξης, που ώθησαν την ΕΚΤ και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να σηματοδοτήσουν μελλοντική σύσφιξη της χαλαρής νομισματικής τους πολιτικής, συντηρούν τη σταθερότητα των παγκόσμιων μετοχών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,2% και κατά 0,3% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.085 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 26.754 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, κατά 0,24% ο δείκτης Kospi στις 2.447 μονάδες, απώλειες 0,51% για τον ASX στις 5.776 μονάδες, 0,05% για τον Shanghai Composite στις 3.243 μονάδες και 0,19% για τον CSI στις 3.740 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v