Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώονονται από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου δείχνουν πως η παγκόσμια οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που ενθαρρύνει και τους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στο «μπαράζ» των οικονομικών δεδομένων που ανακοινώνονται ανά τον κόσμο, εκτιμώντας πως θα επιβεβαιώσουν τις πρόσφατες ενδείξεις πως η παγκόσμια οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, με τον πληθωρισμό σε περιορισμένο επίπεδο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας, ο οποίος ανέβασε ταχύτητα τον Ιούλιο, καθώς αυξήθηκαν η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,7%  και κατά 0,25% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.974 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,63% ο Hang Seng στις 27.496 μονάδες, κατά 0,75% ο ASX στις 5.817 μονάδες, κατά 0,75% ο Kospi στις 2.420 μονάδες, κατά 0,25% στις 3.281 μονάδες ο Shanghai Composite και κατά 0,42% ο CSI στις 3.753 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v