Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικές εντάσεις πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Η "ανταλλαγή απειλών" μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας ανησυχεί τους επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, που στρέφονται μαζικά σε "ασφαλή καταφύγια"

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ για επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ, με τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά σε «ασφαλή καταφύγια».

Εκπρόσωπος του στρατού της Β. Κορέας δήλωσε πως εξετάζονται σχέδια για πυραυλική επίθεση κατά της συγκεκριμένης περιοχής του Ειρηνικού, που διαθέτει μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση. Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως η όποια απειλή της Β. Κορέας κατά των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει «βουτιά» 1,4% στις 19.716 μονάδες.

Απώλειες 0,67% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.669 μονάδες, 0,84% για τον Kospi στις 2.374 μονάδες, 0,25% για τον Shanghai Composite στις 3.273 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,37% στις 5.817 μονάδες και ο CSI κινείται οριακά στο «πράσινο», στις 3.733 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v