Επιφυλακτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στςι γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη Β. Κορέα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ αναμένουν ενδείξεις από την επικεφαλής της Fed ως προς τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές εμφανίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το γεν να ενισχύεται, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην Κορέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε χθες πως ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter το Σαββατοκύριακο ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας και πως η Πιονγκγιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και νέα «σήματα» για τις προοπτικές της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλλεν, πρόκειται να μιλήσει αργότερα σήμερα για τις «προοπτικές της ανάπτυξης» και οι επενδυτές θα αναζητήσουν στην ομιλία της ενδείξεις ως προς το αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα τηρήσει το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ κατά 0,34% υποχωρεί ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.329 μονάδες.

Απώλειες 0,1% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.469 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,37% ο δείκτης Kospi στις 2.371 μονάδες και κατά 0,15% ο ASX στις 5.733 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά υψηλότερα κινούνται οι δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.344 και 3.819 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v