Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Συνεχίζουν ανοδικά τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και η Κίνα δέχεται πιέσεις εν αναμονή του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σε υψηλό εξαμήνου το πετρέλαιο καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράκ-Κουρδικών δυνάμεων.

Σε νέο υψηλό δεκαετίας κινούνται οι ασιατικές μετοχές και σε υψηλό 21 ετών το Τόκιο, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου αγγίζουν υψηλό έξι μηνών λόγω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ της κυβέρνησης του Ιράκ και των Κουρδικών δυνάμεων, που απειλούν την προμήθεια του «μαύρου χρυσού».

Αντιθέτως, χαμηλότερα κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τις απρόσμενα αισιόδοξες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας το β’ εξάμηνο, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ υψηλότερα κατά 0,65% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.291 μονάδες.

Κέρδη 0,87% για τον δείκτη Hang Seng στις 28.724 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,55% ο δείκτης ASX στις 5.917 μονάδες και 0,23% ο δείκτης Kospi στις 2.479 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,27% υποχωρεί Shanghai Composite στις 3.381 μονάδες. Αμετάβλητος στις 3.921 μονάδες ο δείκτης CSI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v