Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το Ιαπωνικό ΑΕΠ.

Οι χθεσινές απώλειες στη Wall Street, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, επηρέασαν αρνητικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την ιαπωνική οικονομία.

Το Ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση το γ’ τρίμηνο, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, με ώθηση από τις εξαγωγές, παρά την αδυναμία που εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναζητούν στοιχεία προκειμένου να υπολογίσουν πόσες ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να πραγματοποιήσει του χρόνου η Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,57% στις 22.028 μονάδες.

Απώλειες 0,81% για τον Shanghai Composite στις 3.401 μονάδες, 0,72% για τον CSI στις 4.069 μονάδες, 0,68% για τον Hang Seng στις 28.953 μονάδες, 0,6% για τον ASX στις 6.012 μονάδες και 0,33% για τον Kospi στις 2.518 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v