Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό υψηλό οι ασιατικές μετοχές

Η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές. Κλειστή λόγω αργίας σήμερα η Wall Street.

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, μετά και τα ρεκόρ της Παρασκευής στην Wall Street, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για τα εταιρικά αποτελέσματα και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 12,1% στο τρίμηνο, με τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να αυξάνονται πιθανότατα κατά 13,2%.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τα ρίσκο των «σφιχτότερων» νομισματικών πολιτικών σε άλλα σημεία του αναπτυγμένου κόσμου.

Η επενδυτική δραστηριότητα, πάντως, είναι σχετικά περιορισμένη λόγω της σημερινής αργίας στη Wall Street.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,7%, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό που είχε αγγίξει στα τέλη του 2007, στις 591,5 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,26% στις 23.714 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,64% ο δείκτης Hang Seng στις 31.612 μονάδες, κατά 0,18% ο ASX στις 6.187 μονάδες, κατά 0,29% ο Kospi στις 2.503 μονάδες και κατά 0,34% ο CSI στις 4.239 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,25% στις 3.420 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο της Ινδονησίας ξεκίνησε τη δεύτερη συνεδρίαση της ημέρας, την συνηθισμένη ώρα έναρξης αν και νωρίτερα εκκενώθηκε, μετά την κατάρρευση ορόφου, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος διαπραγμάτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v