Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δασμοί και τεχνολογία πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Οι φόβοι ενός ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου επανέρχονται στις ασιατικές αγορές, μετά τους δασμούς που επέβαλε η Κίνα σε αμερικανικές εισαγωγές. Υπό πίεση παραμένει και ο τεχνολογικός κλάδος.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω των κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων αλλά και των ανησυχιών για τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, αν και οι απώλειες στους ασιατικούς δείκτες είναι συγκριτικά μετρημένες σε σχέση με αυτές των δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, μετά την «επίθεση» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της Amazon για την τιμολογιακή πολιτική της και την «υπόσχεση» που έδωσε για αλλαγές, τις οποίες όμως δεν διευκρίνισε.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη των εμπορικών εντάσεων, μετά και την απόφαση της Κίνας να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,35% ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραφε απώλειες 0,73% στις 21.232 μονάδες.

Πτώση 1,2% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.125 μονάδες, 1,04% για τον CSI στις 3.846 μονάδες, 0,71% για τον Hang Seng στις 29.880 μονάδες, 0,18% για τον Kospi στις 2.439 μονάδες και 0,18% για τον ASX στις 5.858 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v