Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κέρδη της Wall ενίσχυσαν τις ασιατικές αγορές

Τα ισχυρά εταιρικά στοιχεία και η χθεσινή άνοδος της Wall Street οδηγούν υψηλότερα τα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια και διατηρούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ενισχύεται το αργό.

Υψηλότερα κινούνται κυρίως οι ασιατικές αγορές, μετά τα ισχυρά κέρδη στη Wall Street και τα δυνατά εταιρικά κέρδη, που διατηρούν σε θετικό έδαφος την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο δείκτης Kospi της Κορέας ενισχύεται 1,2%, ο Nikkei στο Τόκιο σημειώνει θετική κίνηση κατά 1,5%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,7%, ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,3%, ενώ ο ASX της Αυστραλίας ενισχύεται 0,2%.

Εξαίρεση στην καλή πορεία της Ασίας αποτελεί η Κίνα, λόγω των συνεχόμενων ανησυχιών για το εμπόριο και την οικονομία της χώρας. 

Τα κέρδη ακολουθούν τη δυνατή χθεσινή κίνηση της Wall Street, επεκτείνοντας τα κέρδη και της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη δημοσίευση ισχυρών εταιρικών κερδών.

Netflix, Goldman Sachs και UnitedHealth ήταν ανάμεσα σε αυτές που ανακοίνωσαν δυνατά εταιρικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης δολαρίου, ελαφρώς χαμηλότερα στα 89,539. Οι τιμές του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 0,4% στα 66,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με αντίστοιχα κέρδη φτάνει στα 71,87 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v