Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση για τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι ελπίδες για αντίδραση της αμερικανικής αγοράς μετά τη βουτιά της Παρασκευής συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις αγορές της Ασίας. Υποτονικές οι συναλλαγές στα κρατικά ομόλογα και τα νομίσματα.

Ανάκαμψη καταγράφεται στις αγορές της Ασίας καθώς οι επενδυτές παίρνουν κουράγιο από μια μικρή άνοδο στα futures του S&P 500 στη Νέα Υόρκη, παρά τις ανησυχίες για πιθανό εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις βαριές απώλειες της Wall Street την Παρασκευή.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κόνγκ εμφανίζει κέρδη 1,8%, ενώ και στη Σεούλ ο Kospi κινείται αυξητικά (0,6%). Ανοδο και για την Ιαπωνία με τον Topix στο 0,4% μετά από μια συνεδρίαση με σκαμπανεβάσματα.

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ξεκίνησε με πτώση 1% αλλά γρήγορα ανέκαμψε και στη μέση της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο 0,3%, επίπεδο ανάλογο με αυτό άλλων κινεζικών δεικτών αναφοράς.

«Η αγορά θα εστιάσει στο συνεχιζόμενο «εμπορικό πόλεμο των λέξεων» που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες και οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα νέα για να δουν το επόμενο κεφάλαιο», δήλωσε ο Nick Twidale, chief operating officer της αυστραλιανής Rakuten Securities.

Υποτονικές είναι οι συναλλαγές στα κρατικά ομόλογα και τα πρόσημα μικτά με την απόδοση στον 10ετή αμερικανικό τίτλο να αυξάνει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,799% μετά από την πτώση έξι ποσοστιαίων μονάδων την Παρασκευή. Κάμψη κατά μια ποσοστιαία μονάδα καταγράφει ο αντίστοιχος ιαπωνικός τίτλος, στο 0,028%.

Σε ότι αφορά τις ισοτιμίες, ο δολαριακός δείκτης διατηρείται στις 90,174 μονάδες, ενώ το γεν υποχωρεί στα 107,03 ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v