Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η προειδοποίηση της Taiwan Semiconductor Manufacturing για τη ζήτηση smartphones οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι σύνοδοι ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αρνητικά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η προειδοποίηση για τη ζήτηση smartphones που εξέδωσε Taiwan Semiconductor Manufacturing πίεσε σημαντικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται επίσης οι σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, όπου μεταξύ άλλων στην ατζέντα βρίσκονται το ελεύθερο εμπόριο, ο προστατευτισμός καθώς και οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,1% χαμηλότερα στις 22.169 μονάδες.

Πτώση 1,34% για τον Shanghai Composite στις 3.075 μονάδες και 1,25% για τον CSI στις 3.764 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 30.553 μονάδες, κατά 0,39% ο Kospi στις 2.476 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 5.964 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v