Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Στην πορεία της αγοράς ομολόγων και τις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ομολόγων, ενώ στήριξη παρείχε το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε χθες σε νέο υψηλό επταετίας, ξεπερνώντας το 3,1% για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011, ενώ την ίδια ώρα οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία «σπρώχνουν» υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Στο επίκεντρο παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο, ωστόσο για την ώρα η προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας ότι μπορεί να ακυρώσει την σύνοδο κορυφής Κιμ-Τραμπ, δεν δείχνει να επηρεάζει σημαντικά τις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 0,74% στις 22.885 μονάδες.

Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,19% διαμορφώνονταν ο δείκτης Hang Seng στις 31.050 μονάδες, κατά 0,32% ο ASX στις 6.188 μονάδες, κατά 0,44% ο Kospi στις 2.449 μονάδες, κατά 0,37% ο Shanghai Composite στις 3.156 μονάδες και κατά 0,64% ο CSI στις 3.867 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v