Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι προσδοκίες για ισχυρά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ βελτιώνουν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Υπό πίεση οι κινεζικές μετοχές καθώς συνεχίζεται η εμπορική διαμάχη. Στα 28,97 δισ. δολάρια το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω των προσδοκιών για ισχυρά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, ωστόσο οι κινεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση λόγω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στις ανησυχίες των επενδυτών για ακόμα αυστηρότερα τιμωρητικά μέτρα από την Ουάσινγκτον, έρχονται να προστεθούν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, το οποίο τον Ιούνιο διαμορφώθηκε σε 28,97 δισ. δολάρια, ποσό-ρεκόρ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6%  ενώ ο δείκτης Nikkei καταγράφει κέρδη 2% στις 22.639 μονάδες.

Κέρδη 1% για τον δείκτη Kospi στις 2.309 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,45% ο δείκτης Hang Seng στις 28.602 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης ASX στις 6.355 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,38% στις 2.826 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v